Parafínové zábaly

Co je to parafín?

Parafín je speciální vosk obohacený vitamínem E, který se používá k léčebným i kosmetickým účelům a vyniká svou schopností zadržovat teplo a tuhne při teplotě 52-62°C. Parafín prohřívá, uvolňuje tkáně, zvyšuje krevní oběh a otevírá póry.

Parafínový zábal je blahodárný na klouby

Během působení parafínu dochází k uvolnění svalů a kloubů a právě proto se parafínové zábaly používají jako součást rehabilitační léčby, zejména pak při degenerativním onemocnění kloubů rukou. Jedná se v podstatě o lokální termoterapii (teploléčbu), která se běžně aplikuje i v lázních a rehabilitačních zařízeních. Lze ji ale aplikovat i na celé tělo – formou parafínových lázní. Takto působí na uvolnění a snížení bolesti celého pohybového aparátu. Zvýšením prokrvení kůže lépe absorbuje minerály obsažené v parafínu. Parafínové zábaly působí též blahodárně na nervovou soustavu, cítíte se po nich uvolněně a relaxovaně.


Vytvořeno Nikolasem Dieslem

Založeno na Bootstrapu, ikony z Font Awesome a Bootstrap Glyphicons, fonty z Google.

Nastavení